some image

Replikacija

CD / DVD replikacija je tehnološki proces proizvodnje CD in DVD diskov s pomočjo steklene matrice (t.i. glass master), ki se izdela glede na vaš disk.

Celotni proces se odvija v kontroliranem okolju, saj želimo zagotoviti zaščito pred onesnaženjem npr. s prahom.
Proces repliciranja CD/DVD medijev zahteva oblikovanje in izdelavo glass masterja. Primerna za naklade nad 1.000 kosov.

Razlika med duplikacijo in replikacijo je v tem, da je replikacija profesionalni proces kreiranja CD in DVD medijev z oblikovanjem diskov v natančne kopije glede na izvorni predložek. V tem primeru ni mogoče dodati ali modificirati podatkov, kar pa je pri dupliciranju možno doseči med postopkom zapisa podatkov na disk.

Replikacija je primerna za naklade nad 1.0000 kosov. Rok izdelave je med 8 in 10 delovnih dni od prejema materiala za tisk.

V tem primeru je potrebno dostaviti naslednje:

  • CD/DVD master (vsebina mora biti pregledana s strani naročnika)
  •  Avtorske pravice (SAZAS)
  • Dizajn za tisk na CD/DVD poslan na e-mail (LINK NA E-MAIL) ali dostavljen na CD ali DVD mediju (prosimo, da notranjo luknjico medija ne rišete)
  • Dizajn za tisk ovitkov poslan na e-mail (LINK NA E-MAIL) ali dostavljen na CD ali DVD mediju
  • Vzorec odtisa (na papirju), barvno potiskan, matchprint, bestproof ali kromalin

Dizajn naj bo pripravljen v EPS formatu s pisavo v krivuljah ali v PDF formatu narejenem iz distillanega compozitnega postscripta. Za OFFSET tisk na papir, zgoščenke in DVD-je naj bo pripravljen v CMYK barvah, za SITO tisk na zgoščenke ali DVD-je v PANTONE barvah.

Glede na to, da se tiska v različnih tehnologijah in na različen material, se barve na ovitku vedno razlikujejo od barv na ploščku.

Poiščite ponudbu